Verschillende specialisaties bij Tandartspraktijk Kamphuis

Welkom bij Tandartspraktijk Kamphuis

Tandartspraktijk Kamphuis is uw tandarts in Wezep voor uitstekende mondzorg. Goede mondverzorging is belangrijk voor een stralende lach en voor uw algehele gezondheid. Kwaliteit en persoonlijk contact staan bij ons centraal.

Specialisaties

Bij Tandartspraktijk Kamphuis kunt u ook voor een aanvullende behandeling terecht. Wij hebben verschillende specialisaties in huis zoals: preventie en mondhygiëne, parodontologie, kroon- en brugwerk, wortelkanaalbehandelingen en het bleken van uw gebit. Dit is prettig, want zo blijven de lijntjes kort en krijgt u zo snel mogelijk de zorg die bij uw gebit past. Hieronder leest u hierover meer informatie. Heeft u nog vragen? Neemt u dan gerust contact op met de praktijk.

Preventie en mondhygiëne

Mondhygiëne is de dagelijkse verzorging van het gebit om deze gezond te houden en tandvleesontstekingen te voorkomen. En zo ook de kans op infecties te minimaliseren. U doet een groot gedeelte zelf door uw tanden te poetsen, te stoken en te flossen. Daarnaast is het goed dat u ook uw gebit door een mondhygiënist en/of preventieassistent laat schoonmaken. Beide werken bij Tandartspraktijk Kamphuis.

Onze mondhygiënist richt zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Denkt u aan:

• geven van advies;
• verwijderen van tandplak, tandsteen en aanslag;
• reinigen van worteloppervlakten
• aanbrengen van fluoride;
• het bleken van uw tanden.

De preventieassistentes van Tandartspraktijk Kamphuis zijn tandartsassistentes met een aanvullende opleiding in het uitvoeren van preventieve handelingen en mondhygiëne. Denkt u aan:
• verwijderen van tandplak, tandsteen en aanslag;
• geven van advies;
• fluoridebehandelingen;
• poetsinstructies geven;
• pocketmetingen uitvoeren.

Parodontologie

Uw gebit heeft houvast nodig. Het kaakbot, met daarop het tandvlees, vormt deze houvast. Ontstekingen aan het tandvlees, die ontstaan door parodontitis, kunnen het kaakbot aantasten. Dit kan in een vergevorderd stadium het verlies van kiezen en tanden tot gevolg hebben. Om dit te voorkomen, screenen tandartsen en mondhygiënisten uw gebit jaarlijks op tandvleesproblemen volgens een index (DPSI-index). Zo weten we welke stappen we samen kunnen zetten om uw gebit gezond te houden. Onze mondhygiënist is gespecialiseerd om parondontitis in samenwerking met u onder controle te krijgen en houden.

Kroon- en brugwerk

U kunt ook bij ons terecht voor een kroon of een brug. Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervanging voor tanden en kiezen. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een algemene vulling. U zult dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen.

De behandeling van een kroon of brug verloopt in stappen. Hiervoor zijn twee of drie bezoeken aan uw tandarts nodig. Een kroon of brug wordt niet direct in uw mond gemaakt, maar in een tandtechnisch laboratorium. Dit duurt ongeveer één tot twee weken.

Endodontie

Een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd om verschillende redenen. Hevige kiespijn is een veel voorkomende situatie. Het levende deel (pulpa) van de tand of kies is dan zodanig ontstoken dat de tandarts de zenuw verwijdert om u van de pijn af te helpen. Door de wortelkanaalbehandeling kan een mogelijke ontsteking rondom de wortelpunt worden voorkomen.