Gewoon Gaaf

Goedendag,

Tandartspraktijk Kamphuis heeft preventieve tandheelkunde hoog in het vaandel. Voorkomen is immers beter dan genezen. De inzet van onze preventiemedewerkers is in de praktijk dan ook duidelijk zichtbaar. Wij zijn ervan overtuigt dat als je op de juiste manier je tanden poetst en er een gezond voedingspatroon op na houdt, je gebit je hele leven lang gaaf kan blijven.

Sinds een tijdje bestaat het landelijke project ‘Gewoon Gaaf’.  Dit is een individuele methode om de mond van kinderen tussen de 0 en 18 jaar vrij te houden van tandbederf.  Onze praktijk heeft de beslissing genomen om volgens deze methode te gaan werken.  Wij willen starten  met de leeftijdsgroep van 0 – 8 jaar en na een tijdje deze methode uitbreiden tot de leeftijd van 18 jaar.

Wat houdt dit nu precies in?

Vanaf dat het eerste tandje doorbreekt wordt u met uw zoon/dochter uitgenodigd in de praktijk. Daar krijgt u als ouder/verzorger uitleg hoe u het beste het kindergebit kunt verzorgen. We haken in op de poets- en voedingsgewoonten die bij uw kind passen.  Een bijkomend voordeel is dat uw kind direct vertrouwt raakt aan het poetsen en aan het bezoek in de tandartspraktijk . Dit voorkomt tandartsangst en het tandenpoetsen wordt vanzelfsprekend in plaats van een steeds terugkerende strijd.

Het eerste bezoek:

Bij het eerste bezoek zal aan de hand van een risicoscorelijst  bepaald worden hoe vaak de mondverzorger u en uw kind graag terug wil zien in de praktijk.  Deze lijst wordt met u besproken en het doel is natuurlijk om zo min mogelijk in de praktijk te komen, omdat er door het volgen van de adviezen minder ingrepen nodig zijn.

Wat kost het?

Het kost u als ouder / verzorger tijd om naar onze praktijk te komen met uw kind. En het kost u tijd en aandacht om thuis de mondverzorging op het peil te krijgen of te houden, zoals we graag willen. Tandartskosten (met uitzondering van orthodontie) vallen tot 18 jaar onder de basisverzekering.

Hoe is het vervolg?

Het  Gewoon Gaaf traject loopt door tot en met het 17de levensjaar van uw kind. Ook hierna blijven we natuurlijk alert op de mondgezondheid, maar dan valt het niet meer onder de Gewoon Gaaf methode.  Wij hebben ervoor gekozen om te starten met de leeftijdsgroep  0 – 8 jarigen. Hebt u echter ook oudere kinderen en bent u enthousiast, dan kunnen zij vanzelfsprekend ook instappen in het Gewoon Gaaf plan.

Is deelname verplicht?

Deelname is geheel vrijblijvend.  Mocht u ervoor kiezen om niet deel te nemen aan  Gewoon Gaaf, dan wordt de mondgezondheid en mondverzorging van uw kind uiteraard ook goed in de gaten gehouden. Het voordeel van de Gewoon Gaaf methode is wel dat het meer gestructureerd is en er meer nadruk op de preventie ligt waardoor problemen inde toekomst voorkomen kunnen worden

Hebt u nog vragen dan kunt u contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden deze graag.

Met stralende groet,

Medewerkers van Tandartspraktijk Kamphuis