Gewoon-Gaaf methode Ivoren Kruis gericht op preventie

Welkom bij Tandartspraktijk Kamphuis

Tandartspraktijk Kamphuis is uw tandarts in Wezep voor uitstekende mondzorg. Goede mondverzorging is belangrijk voor een stralende lach en voor uw algehele gezondheid. Kwaliteit en persoonlijk contact staan bij ons centraal.

Gewoon Gaaf

Tandartspraktijk Kamphuis heeft preventieve tandheelkunde hoog in het vaandel. Want: voorkomen is beter dan genezen. De inzet van onze preventiemedewerkers is in de praktijk dan ook duidelijk zichtbaar. Wij zijn ervan overtuigd dat als je op de juiste manier je tanden poetst en er een gezond voedingspatroon op na houdt, je gebit je hele leven lang gaaf kan blijven.

Het landelijke project ‘Gewoon Gaaf’ ondersteunt deze overtuiging. Dit is een individuele methode om de mond van kinderen tussen de 0 en 18 jaar vrij te houden van tandbederf. In onze praktijk werken wij graag met deze methode. Via de knop hieronder kunt u de video’s bekijken over hoe een tandartsbehandeling bij ons in zijn werk gaat.

Wat houdt dit precies in?

Vanaf dat het eerste tandje doorbreekt, wordt u met uw kind uitgenodigd om langs te komen in de praktijk. Wij leggen u als ouder/verzorger graag uit hoe u het beste het kindergebit kunt verzorgen.

We haken in op de poets- en voedingsgewoonten die bij uw kind passen. Een bijkomend voordeel is dat uw kind direct vertrouwt raakt aan het poetsen en aan het bezoeken van onze praktijk. Dit voorkomt tandartsangst en het tandenpoetsen wordt vanzelfsprekend in plaats van een steeds terugkerende strijd.

Het eerste bezoek

Bij het eerste bezoek maken we een inschatting van jullie persoonlijke situatie aan de hand van een risicoscorelijst. Hiermee wordt bepaald hoe vaak de mondverzorger u en uw kind graag terug wil zien in de praktijk. We bespreken samen u onze adviezen, zodat het gebit van uw kind gewoon gaaf zal blijven en u zo min mogelijk langs hoeft te komen in de praktijk.

Wat kost het?

Tandartskosten* vallen tot 18 jaar onder de basisverzekering. Het kost u als ouder/verzorger alleen tijd om naar onze praktijk te komen met uw kind en aandacht om thuis de mondverzorging op het peil te houden. Een win-winsituatie, zo hoeft u minder langs te komen in de praktijk en blijft het gebit zo gezond mogelijk.

Hoe is het vervolg?

Het Gewoon Gaaf traject loopt door tot en met het 17de levensjaar van uw kind. Ook hierna blijven we natuurlijk alert op de mondgezondheid, maar dan valt het niet meer onder de Gewoon Gaaf methode. We bieden u dan graag VIP-behandelingen aan, waarin we waarin we uitgebreide preventieve tandheelkundige zorg bieden om problemen aan het gebit te voorkomen.

Knop lees meer over onze VIP-behandeling

Is deelname verplicht?

Deelname is geheel vrijblijvend. Mocht u ervoor kiezen om niet deel te nemen aan Gewoon Gaaf, dan wordt de mondgezondheid en mondverzorging van uw kind uiteraard ook goed in de gaten gehouden. Het voordeel van de Gewoon Gaaf-methode is wel dat het meer gestructureerd is en er meer nadruk op de preventie ligt waardoor problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Hebt u nog vragen over Gewoon Gaaf? Dan kunt u contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden deze graag.

*Tandartskosten met uitzondering van orthodontie.